Manifest ANWB Kinderfietsenplan

29 januari 2024

Manifest ANWB Kinderfietsenplan

Ieder kind een fiets in Dantumadiel en Noardeast-Fryslân
Voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend dat ze over een eigen fiets beschikken. Een fiets is noodzakelijk om mee te kunnen doen in de maatschappij en het vergroot je wereld. Een fiets zorgt er ook voor dat je de keuze kunt maken die bij je past. Daarom bestaat sinds 2015 het ANWB Kinderfietsenplan.  
Samen met de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân, Stichting Leergeld Friesland-Oost en Dokwurk willen we proberen het mogelijk maken dat elk kind over een fiets beschikt.

Heb je ook een gebruikte fiets over? Breng deze dan op 1 februari tussen 08.30 en 16.00 uur naar Dokwurk, Hendoweg 26 in Dokkum. Kun je niet op deze dag, dan ben je ook iedere maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur welkom om je fiets te brengen. Of meld je fiets aan op www.anwb.nl/kinderfietsenplan. Namens alle kinderen bedankt!  
 
Wat zoeken we?  
We kunnen elke jongens- en meisjesfiets die in redelijke tot goede staat verkeert, goed gebruiken. Na inlevering wordt de fiets nagekeken en opgeknapt, zodat een kind met jouw fiets veilig de weg op kan en weer mee kan doen. 

Ondertekenen manifest
Op donderdag 1 februari a.s. wordt om 8.30 uur bij sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk een manifest ondertekend waarin de inspanning om voor ieder kind een goede en veilige fiets te krijgen wordt onderstreept.