Dokwurk breidt uit met nieuwe bedrijfshal

22 februari 2024

Dokwurk breidt uit met nieuwe bedrijfshal

Ruim twee jaar geleden is de nieuwe huisvesting aan de Hendoweg in Dokkum in gebruik genomen door Dokwurk. Hiermee is het Sociaal Ontwikkelbedrijf zich ook breder gaan profileren. Zo is er meer ruimte voor ontwikkeling en scholing van deelnemers en medewerkers waardoor er meer mensen aan werk geholpen konden worden in de regio. Daarnaast zijn productieruimten zo ingericht dat het voldoet aan de hoogste food safety standaarden waardoor steeds meer nieuwe opdrachtgevers de weg weten te vinden naar Dokwurk.
Door deze aanhoudende groei werd er steeds vaker een beroep gedaan op het pand aan de Holwerderweg, de oude locatie in Dokkum. Dit heeft bestuur en directie doen besluiten een nieuwe bedrijfshal van 2500 m2 te bouwen bij het huidige nieuwe pand, zodat alle medewerkers en deelnemers op één plek zitten en opdrachten, die voldoen aan de hoge eisen, uitgevoerd kunnen worden. De nieuwbouw wordt zo gesitueerd dat door middel van een verbindingsstraat de twee panden aan elkaar verbonden zullen worden.
Met ruim 1000 medewerkers en deelnemers is sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk de grootste werkgever in de regio Noardeast Fryslân. Dokwurk helpt mensen in de regio Noardeast Fryslân om deel te kunnen nemen binnen de arbeidsmarkt. Ze zijn er voor iedereen. De werkwijze is gericht op ‘ontwikkeling door werk en werk door ontwikkeling’, waarbij iedereen gelijk is; gewoon bijzonder én bijzonder gewoon! Bij Dokwurk staat de mens voorop en deze mens verdient dan ook een goede en fijne werkomgeving.
Na realisatie, we verwachten eind 2024, zal op termijn het pand aan de Holwerderweg 21 door Dokwurk worden afgestoten.