Vacatures bij Dokwurk

Vacature interne coach

Sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk ondersteunt inwoners binnen de regio met werk- en leer-/ontwikkelvraagstukken. Meedoen in de regionale arbeidsmarkt, dat is wat telt! We sluiten aan bij ieders talent, ambitie en ontwikkelmogelijkheden. Onze oplossingen voldoen aan de criteria Duurzaam, Eigentijds en Effectief, vanuit het besef dat ontwikkeling een kwestie is van samenwerken en doen! Jij draagt hier vanuit je eigen functie op een proactieve wijze aan bij en bent een ambassadeur van de organisatie.

Wat ga je doen?
Als interne coach begeleid en faciliteer je medewerkers op de werkplek. Je zorgt ervoor dat medewerkers in hun kracht komen te staan en actief aan de slag gaan met hun talentontwikkeling. Hiervoor gebruik je de beschikbare instrumenten en tools.

Bij de begeleiding van medewerkers zet je in op wat iemand wél kan en je probeert dit talent optimaal te benutten.  Je draagt er aan bij dat medewerkers meer voldoening uit hun werk halen en zich blijven ontwikkelen. Observeren is je tweede natuur. Als interne coach ken je de medewerkers door en door. Je weet wat iemand nodig heeft, hoe je iemand aanspreekt en wanneer iemand zich prettig voelt. De medewerker kan dit niet altijd makkelijk verwoorden. Daarom is het belangrijk om de medewerker goed te observeren om hem of haar te kunnen ‘lezen’.

Je legt gemakkelijk contact en kunt creatief en ‘out-of-the-box’ denken. Je denkt niet in problemen maar in oplossingen. Hierbij zet je actief in op het realiseren van de ambitie van de organisatie om zo veel mogelijk medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling en waar mogelijk te begeleiden naar passend werk buiten de organisatie. Je neemt collega interne coaches en afdelingsleiders mee in deze ontwikkeling en je zorgt voor eenduidigheid in werkwijze en communicatie.

Takenpakket
  • Observeren, begeleiden en coachen van medewerkers bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden.
  • Ondersteunen van medewerkers bij het opstellen en uitvoeren van het talentontwikkelplan.
  • Inventariseren van scholingsbehoeften.
  • Adviseren over de meest passende werkplek en/of werkzaamheden voor de medewerker.
  • In nauwe samenspraak met de afdelingsleider uitvoeren van verzuimbegeleiding.
  • Zorgen voor rapportages en een actueel talentontwikkelplan, in afstemming met medewerkers.
  • Kennis en ervaringen delen in overleg en afstemming met collega’s.
  • Deelnemen aan caseloadbesprekingen en andere overlegvormen.
  • Onderhouden van contacten met diverse in- en externe instanties.
  • Opstellen van (voortgangs-)rapportages en verrichten van diverse administratieve werkzaamheden.

Wie zoeken wij?
Gelet op onze ambitie zijn we op zoek naar een interne coach die past bij onze bewegelijkheid. Je bent energiek en communiceert open en direct, zodat de medewerker weet wat hij of zij van je kan verwachten. Daarnaast is de communicatie binnen het team en de rest van de organisatie van belang in verband met het creëren van draagvlak en eenduidigheid op de werkvloer.  

Je beschikt over een afgeronde, relevante Hbo-opleiding (bijvoorbeeld HRM/SPH/MWD) en hebt ervaring en affiniteit met de verschillende doelgroepen die bij Dokwurk werkzaam zijn. Je neemt van nature graag het initiatief en je bent resultaatgericht. Daarnaast ben je toegankelijk en laagdrempelig en beschik je als coach over voldoende stijlflexibiliteit. En last-but-not-least: je bent digitaal goed onderlegd en kunt uit de voeten met o.a. Word, Excel en geautomatiseerde systemen.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een team met ambitie en de overtuiging dat we samen het verschil kunnen maken. Als interne coach krijg je een caseload die bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen die zich in Dokkum en Kollum kunnen bevinden. Je bent daarom bereid om zowel in Dokkum als Kollum te werken.

De functie is ingedeeld in schaal 8 en de cao SGO is van toepassing. In eerste instantie bieden wij een dienstverband voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze na een jaar omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Bij de aanstellingsprocedure vragen wij een VOG.

Ben je geïnteresseerd?
Je kunt je belangstelling kenbaar maken middels een brief met CV. Deze ontvangen we graag uiterlijk  29 november 2021 t.a.v. bij Lutske Wiersma, medewerker HR, bij voorkeur per e-mail: lutske.wiersma@dokwurk.nl.

Wil je aanvullende informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Patricia Schiphorst, manager HR.  Zij is van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar via telefoonnr. 0519-229103 of per mail patricia.schiphorst@dokwurk.nl.