Dokwurk Werkt

Je ontvangt een uitkering van de gemeente. Dokwurk wil samen met jou bekijken hoe we jou het beste verder kunnen helpen. Dat kan op veel verschillende manieren. We kunnen bijvoorbeeld helpen met het vinden van een passende opleiding of een cursus. Ook kun je van ons hulp krijgen bij werk zoeken en solliciteren. Maar ook als de stap naar werk er (nu) niet in zit willen we samen kijken wat we voor je kunnen doen. Dokwurk wil iedereen laten meedoen, want iedereen is voor ons even belangrijk!
Na het aanvragen van de uitkering bij je gemeente krijg je een schriftelijke uitnodiging voor een startbijeenkomst bij Dokwurk. Samen met anderen leggen we je tijdens deze bijeenkomst uit welke trajecten Dokwurk kan bieden, wat we van jou verwachten en hoe Dokwurk je kan ondersteunen  tijdens het traject.

Activering
Meedoen kan op verschillende manieren bij onze afdeling Activering. Als het al een poos geleden is dat je vanuit een vast ritme aan de slag bent geweest is het belangrijk om stap voor stap naar je doel te werken. Of als je nog geen idee hebt wat je zou willen doen en graag met iemand wilt ontdekken waar je kansen liggen kan dit perfect bij Activering. Samen met een ontwikkelcoach bepaal je de route naar de volgende stap. Ieder traject is voor ons maatwerk. Op de afdeling Activering doe je nieuwe ervaringen op door middel van creatieve of technische werkzaamheden. Je kunt hier aan de slag met het opknappen van meubels, houtbewerking of het maken van huisdecoratie. Er is ook altijd ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Jouw interesses en vaardigheden bepalen de route. Ook wordt hier gekeken of er nog ondersteuning nodig is op andere gebieden. Zo kan het zijn dat je op het gebied van (mentale) gezondheid, financiën en het sociale netwerk nog zaken hebt te ontwikkelen.

Re-integratie
Voor iedereen die kán werken is er passende begeleiding vanuit Dokwurk mogelijk. Werken heeft een positieve invloed op iemands leven. Als het nog niet zelfstandig is gelukt om werk te vinden, dan maak je afspraken met jouw werkcoach die je tijdens het hele traject zal begeleiden. Samen bespreek je jouw persoonlijke situatie en maken jullie afspraken over de te nemen stappen. Dit kan ook een tussenstap zijn zoals bijvoorbeeld een werkstage of vrijwilligerswerk. Bij Dokwurk zelf zijn ook verschillende trajecten mogelijk, in de catering, schoonmaak, productie, confectie of groenvoorziening.
Op het moment dat de stap naar werk te maken valt, maak je samen met jouw werkcoach kennis met een accountmanager. Samen gaan jullie dan op zoek naar passende vacatures. Iedereen is anders en elke zoektocht is anders. Deze zoektocht kan uitkomen bij een betaalde baan, maar ook bij een werkervaringsplek om eerst ervaring op te doen in een nieuwe omgeving. Dokwurk staat in contact met veel opdrachtgevers in de buurt, waardoor je gebruik kunt maken van een groot netwerk. We laten je pas los als je goed geland bent!

Inburgering
Ook voor mensen die niet uit Nederland komen biedt Dokwurk passende begeleiding. Onze coaches van Inburgering kijken samen met de kandidaat of er nog (extra) taalles of een andere opleiding nodig is. Ook helpen ze met het zoeken naar plaatsen om werkervaring op te doen, dit helpt om verder ingeburgerd te raken en zelfstandiger te worden. Dokwurk wil er zijn voor iedereen in de samenleving.