Winnaar zonnebloemwedstrijd bekend

Zonnebloemwedstrijd bij NEF: wie heeft de hoogste zonnebloem gekweekt?

In het voorjaar heeft iedere medewerker een doosje met zonnebloemzaadjes gekregen. Onze directeur schreef toen in een Corona update het volgende: ‘Hoe mooi is het wanneer we net als de zonnebloem allemaal het gezicht gericht mogen hebben naar de zon, om de schaduw achter ons te laten. Even geen Corona, maar een glimlach op het gezicht. We hopen in september heel veel inzendingen te mogen krijgen van zelfgekweekte zonnebloemen, zodat we dan tegen elkaar kunnen zeggen dat we samen deze tijd door zijn gekomen’.
Inmiddels is het september geworden en hebben we kunnen genieten van vele inzendingen. De lengtes waren heel verschillend terwijl iedereen toch z’n best heeft gedaan om de hoogste zonnebloem te kweken.
Jan Knol is bij de drie prijswinnaars langs geweest om de zonnebloemen te meten. We vroegen de winnaar wat hij gedaan heeft om zijn zonnebloem zo hoog te laten groeien. ‘Farske jarre’ oftewel verse mest toevoegen en ‘s ochtends en ’s avonds water geven. Later hoorde ik van een buurman, dat hij de zonnebloemen water heeft gegeven toen de winnaar op vakantie was. Wat een verzorging en aandacht! En al die inspanningen levert de hoofdprijs op, een pakket met lekkernijen.
Hendrik van der Meulen, geniet ervan!
Ook Taco Luimes en Meent Wiersma mochten een pakket in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd.

UITSLAG:
3e plaats met 3 meter 40       Meent Wiersma
2e plaats met 3 meter 52       Taco Luimes
1e plaats met 4 meter 6         Hendrik van der Meulen
 

3 september 2020

Terug naar overzichtspagina

Alle nieuwsberichten

September

Augustus

Mei

September

Augustus

Oktober

Juli

Maart