Grond aangekocht door NEF

In november 2017 heeft het Algemeen Bestuur van het Werk-/leerbedrijf NoardEast Fryslân (NEF) een besluit genomen over de toekomstige huisvesting van NEF. Vandaag, 11 juli 2019,  heeft de voorzitter van het AB, wethouder Rommy Kempenaar, de handtekening gezet en is NEF eigenaar van een perceel bouwterrein op het bedrijventerrein ‘Betterwird’. Op dit terrein zal straks een nieuw pand worden gebouwd. TWA architecten tekent het ontwerp.

Met ruim 800 medewerkers is werk-/leerbedrijf NEF de grootste werkgever in de regio Noardeast Fryslân. NEF biedt mensen met een afstand tot werk die ondersteuning die ze nodig hebben om te kunnen participeren binnen de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is gericht op “ontwikkeling door werk en werk door ontwikkeling”, waarbij iedereen gelijk is; gewoon bijzonder én bijzonder gewoon. De mens staat voorop en deze mens verdient een goede werkomgeving.

NEF is nu gehuisvest in een sterk verouderd gebouw. Nieuwbouw is dan ook zeker geen overbodige luxe. De verwachting is dat eind 2021 de verhuizing naar de nieuwe locatie plaats zal kunnen vinden.

In Kollum blijft een locatie van NEF geopend.

11 juli 2019

Terug naar overzichtspagina

Alle nieuwsberichten

Mei

September

Augustus

Oktober

Juli

Maart